Recepten

U bent bezig met een dieet schema of wilt gewoon gezond eten, neem dan eens een kijkje bij onze recepten. Wij hebben heerlijke recepten verzameld voor een gezond en fit leven.

Eet smakelijk!

 


SPAGHETTI MET GARNALEN EN SPINAZIE

  • 1 zakje Slim Pasta Spaghetti
  • 1 blikje tomatenpuree zonder suiker
  • ½ blikje gepelde tomaten
  • 250 gram garnalen*
  • 400 gram verse spinazie
  • 2 teentje knoflook
  • Basilicum
  • Oregano
  • Peper en zout (naar smaak)

*Evt. garnalen vervangen door 250 gram kipfilet

Bereidingswijze

Was de spinazie. Knijp de knoflook uit in de pan en fruit het even in de Pem spray. Voeg de spinazie en de garnalen toe en wok dit. Voeg de gepelde tomaten, tomatenpuree toe.Doe er wat basilicum en oregano bij, gelang eigen smaak. De slim pasta spaghetti goed afwassen met water en roerbak het nog 2 minuten mee. Met eventueel peper of zout op smaak brengen. Download hier het recept

 

Eet dit met een lekkere verse salade.


Eet smakelijk!


TJAP TJOY A LA JET

  • 100 gr Kipfilet
  • 1 Ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm verse gemberwortel (is goed in te vriezen)
  • Klein bakje taugé
  • Kastanje champignons (of evt.  gewone)
  • 1 Struik paksoi
  • 2 a 3 bleekselderij stengels
  • 1 rode paprika
  •  1 gele paprika
  • Evt. chinese kool
  • 1 rode peper
  • 1 a 2 theelepels strooibouillon kip of tuinkruiden
  • Een flinke scheut light soya saus

Bereidingswijze

Eerst de ui en knoflook “fruiten”.

De champignons erbij doen en de in kleine stukjes gesneden gember.

Daarna de in stukjes gesneden groenten (hoeft niet zo fijn)

Harde groente eerst, daarna de rest en vooral niet te lang

Het laatst de taugé en de rode peper naar smaak !!

Kipfilet in stukjes snijden en apart bakken, daarna toevoegen aan groente mengsel

Op smak brengen met de bouillon kruiden en de soya saus. Download hier het recept.


Eet smakelijk!


KNOFLOOK KIP

  • 100 gr. Kip of 400 gr. Kip voor 4 porties
  • Fijngesneden ui
  • 3 – 5 teentjes knoflook, ongeschild en heel
  • Sap van een halve citroen
  • Zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de over op 175°C.

Verhit een steelpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.

Voeg de ui toe en blijf roeren tot deze zacht is, 5 – 10 minuten.

Doe de uien in een glazen ovenschaal.

Leg de kip op de uien.

Pers het citroensap erover uit en bestrooi met peper.

Verdeel de knoflook rond en over de kip en dek dit goed af met een deksel of aluminiumfolie.

Bak 30 – 40 minuten of tot de kip niet meer roze is.  Download hier het recept.

 

Opmerking:

Je hoeft de uien niet als groente te eten (ze zijn vooral als smaakmaker bedoeld).

Eet de kip met groenten naar keuze.


Eet smakelijk!


KABELJAUW IN TOMATENSAUS

  • 100 gr. Kabeljauw
  • 6 middelgrote tomaten ontveld en in blokjes
  • 1 zakje Knorr tomatenbouillon
  • 250 ml water
  • 1 el verse oreganoblaadjes
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 1 el verse basilicum gesnipperd
  • 1 el citroensap
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Doe het water, de tomatenbouillon, de tomatenblokjes, de oreganoblaadjes en de tijmblaadjes in een pan en laat alles zachtjes koken totdat het de dikte van een saus krijgt.

Voeg zout en peper en het citroensap toe.

Laat hierin de kabeljauw op een laag vuur gaar worden.

Mocht de saus te dik worden, voeg dan mondjesmaat wat water toe.

Haal de kabeljauw uit de pan en voeg aan het tomatenmengsel de gesnipperde basilicum toe.

Schenk de saus over de kabeljauw. Download hier het recept


Eet smakelijk!


CITROENGARNALEN MET SPINAZIE

  • 100 gr. garnalen
  • 200 gr. spinazie
  • 3 el water
  • Sap van 1 citroen
  • 4-5 teentjes geperste knoflook
  • zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.

Voeg 3 el water, knoflook en garnalen toe.

Bak 5 minuten of tot de garnaal net roze kleurt (voeg indien nodig meer water toe).

Pers het sap van 1 citroen erover uit.

Voeg spinazie toe.

Breng op smaak met zout & peper.

 

Bak zonder deksel tot de spinazie is geslonken.  Download hier het recept.


Eet smakelijk!


STAMPPOT MET EEN HOLLANDSE TWIST

• 1 bloemkool

• 250 gram Spruiten

• 200 gram rundergehakt mager

• 1 ui

• half bakje champignons

• 1 eetlepel sambal oelek

• zout

• peper

• theelepel paprikapoeder

• theelepel nootmuskaat

Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in roosjes en kook op hoog vuur gaar. Zet intussen de (geschoonde) spruiten op. Snijd de champignons, snipper de ui en fruit aan in de koekenpan met een theelepeltje sambal en 2 eetlepels water. Voeg na een paar minuten het gehakt rul toe en roer nog een theelepel sambal door de mix. Laat op laag vuur sudderen. Als de bloemkool helemaal gaar gekookt is, giet af, voeg peper en zout toe en stamp fijn tot een puree. Giet vervolgens de spruiten af en bestrooi naar smaak met nootmuskaat. Kruid het gehakt naar smaak met peper, zout en eventueel met wat paprikapoeder en wat extra sambal. Verdeel over 2 borden en giet eventueel nog wat vocht van de gekruide gehaktmix over de bloemkoolpuree. Download hier het recept.

Hollandse kost met een twist! 

 

TIP: de spruiten kun je uiteraard vervangen door een groente naar keuze.


Eet smakelijk!